Hoe kan ik 300-400 adressen verdelen over meerdere chauffeurs?

Wanneer ik 300-400 adressen heb waartussen ik een logische route wil uitstippelen met meerdere chauffeurs, kan ik dan aangeven dat een werkdag maximaal 8 uur mag bedragen? Worden dan automatisch de adressen verdeeld in meerdere kleinere routes?

De functie voor meerdere routes voor meerdere chauffeurs met een maximaal aantal uur is helaas (nog) niet aanwezig in onze standaard routeplanner die online staat.

Een tussenoplossing is om eerst “logische” clusters van adressen te maken, bijvoorbeeld op regio, gemeente of postcode. Die clusters (tot 100 adressen) kan je in RouteXL op volgorde zetten om te bepalen hoe lang ze duren. Vervolgens de clusters verdelen over de chauffeurs.

De planning die je zo krijgt is natuurlijk niet optimaal, maar in veel gevallen wel goed genoeg. Ook heb je meer grip op de verdeling, want soms wil je bepaalde chauffers wel of juist niet naar bepaalde klanten sturen :wink:

Wij kunnen trouwens ook maatwerk leveren, dus als jullie dit probleem vaker aan de hand hebben, is dat misschien een overweging. Ook bestaat gespecialiseerde (offline) software voor transportbedrijven.